Heidewachtelkennel van ‘t Eyck toe Balij

Werken

De Heidewachtel is een energieke hond, die gezien z'n achtergrond en aard veel beweging en afwisseling nodig heeft. Drie maal per dag het zelfde rondje in het plaatselijke park is voor deze leergierige hond onvoldoende.

Niet iedereen bevindt zich in de situatie dat er met de hond gejaagd kan worden. Dat kan gecompenseerd worden door op een andere wijze met de hond bezig te zijn. Met de veelzijdige Heidewachtel zijn er vele mogelijkheden op het gebied van 'plaatsvervangend werk'. Dit kan al op een zeer jonge leeftijd, door mee te doen met een beginnergroep bij de jachttraining of door het volgen van een puppycursus. In groepsverband leren de pups de basisbeginselen van de gehoorzaamheid.

Daarbij krijgen ze de gelegenheid om veel met elkaar te spelen, zodat de hond goed socialiseert.
 

daarna kan men                                          Trainen

De training is zo opgebouwd dat de baas en hond een aantal jaren kunnen doorgaan met de cursus voordat het gewenste niveau van perfectie is bereikt. Daarom kunnen zowel hond als trainer jaar in, jaar uit veel plezier beleven aan het trainen en aan het meedoen aan wedstrijden Gehoorzaamheidscursussen zoals bijvoorbeeld G&G zijn uitstekend geschikt om appèl op de hond te krijgen. Om te voorkomen dat de oefeningen saai worden voor de intelligente Heidewachtel, is het zaak om de trainingen zo speels mogelijk te houden. Dat is dan meteen een goede voorbereiding op de behendigheidssport, een sport die momenteel sterk in opkomst is. gaan oefenen voor veldwedstrijden en jachthondenproeven.

train2
training
train3
train4